Derfor skal du bruge rustbeskyttelse

Rustbeskyttelse beskytter din bil mod de hårde klimaforhold i Danmark. Kombineret med det store forbrug af salt på vejene om vinteren, giver dette optimale forhold for rust i bilerne. Mange biler er udviklet og produceret til brug under andre forhold end vores – derfor er undervognsbehandling af din bil meget vigtig og rustbeskyttelse sikrer din investering i bilen. Tectyl rustbeskyttelse giver mange fordele – undgå rustangreb, opnå en bedre salgsværdi og færre omkostninger til reservedele m.m.

Tectyl tænker på miljøet

I dag tilbyder Tectyl også en miljøvenlig undervognsbehandling/rustbeskyttelse uden opløsningsmidler. Den giver ikke de typiske lugtgener eller skadelige stoffer, der drypper fra bilen.

Specielt ved en Tectyl Miljø undervognsbehandling:

  • Ingen opløsningsmidler og 30% mindre forbrug
  • Ingen dampe eller skadelige stoffer
  • Et ekstremt slidstærkt kvalitetsprodukt
  • At produktet er lugtfrit (du bevarer duften af ny bil)


Standard undervognsbehandling - rustbeskyttelse af ældre biler

Har du en ældre bil som måske tidligere har modtaget en undervognsbehandling, bør du vælge vores komplette voksbaserede rustbehandling. Den fungerer godt til biler som har nogle år på bagen, også selv om den gamle rustbeskyttelse er af et andet mærke.

Læs mere om Miljø undervognsbehandling

Dine fordele ved Tectyl:

  • Du undgår rustangreb
  • Bedre gensalgspris
  • Færre reparationsomkostninger efterfølgende
  • Tectyl rustbeskyttelse giver også støjdæmpning
  • Hos Tectyl afmonteres inderskærme og bundskjold inden behandling
  • Der foretages grundig afvaskning/tørring af vognbund/skærmkasser inden behandling

En Tectyl behandling bliver foretaget efter specifikt sprøjteskema, som er udviklet netop til din bil.

Find pris - Book tid

Vigtige spørgsmål og overvejelser:

a) Hvilken behandling anbefales til min bil ift. bilens alder og kørselsmønster?

b) Hvad koster behandling med og uden garantiordning?

c) Har man sprøjteskemaer til netop min bil?

d) Bliver jeg kontaktet, hvis bilen har graverende rustangreb?

e) Er centret godkendt og tilknyttet kontrolordning såsom Teknologisk Institut eller FDM?

Værd at vide om undervognsbehandling og rustbeskyttelse

Hvad er et sprøjteskema - og findes der et til min bil?

Sprøjteskema er udarbejdet for at give den perfekte rustbehandling til netop din bil. Sprøjteskemaet viser bilens opbygning og præcis hvilke områder skal rustbeskyttes. Vi har sprøjteskemaer til 99% af alle biler og modeller på det danske marked.

Sådan foretages en Tectyl rustbehandling 

- afmontering af nødvendige dele på vognbund, bagklap m.m.

- fotodokumentation inden behandling

- rengøring med varmt vand på vognbund og efterfølgende tørring

- Tectyl produkter påføres vognbund og hulrum

- montering af dele

- fotodokumentation efter behandling

- klargøring/rengøring inden aflevering

Den korrekte udførelse af en undervognsbehandling:

Tectyl centrene er uddannet og certificeret til at udføre den korrekte undervognsbehandling på din bil. Alle relevante dele bliver altid afmonteret inden afvask og undervognsbehandling. Tectyl er tilpasset det danske klima og din bil.

 

Hvad er sprøjteskemaer?

Tectyl har sprøjteskemaer på næsten alle biler. Sprøjteskemaer er den mest præcise beskrivelse af, hvor og hvordan undervognbehandlingen af din bil skal udføres for at sikre den bedst mulige undervognsbehandling.
Der tages hensyn til elektriske dele såsom selestrammere, airbagsensorer samt plastkappe og skjolde ved døre, bund og skærme – Tectyl undervognsbehandling kommer hele vejen rundt om din bil.

Hvor ofte skal en undervognsbehandling udføres?

Tectyl har behandlingsintervaller på op til fire år. Afvigelser kan forekomme ift. bilens stand og brug. Vi udfører derfor altid et grundigt rusttjek inden vi udfører en undervognsbehandling. Garantiaftaler kræver selvfølgelig overholdelse af intervallerne. Kør ind til Tectyl og få en faglig vurdering.

Facts om rustbeskyttelse og undervognsbehandling

Hvad er bedst - Olie vs Voks

Traditionelt består rustbeskyttelse af olier og opløsningsmidler. Hvis beskyttelsen er udført korrekt vil det virke i ca. 2 år, hvorefter den ofte vil være fordampet væk. Kendetegn for olier og opløsningsmidler er klæbrigt, mørkt, lugter og drypper. En klæbrig undervogn suger sten og sand, som igen er med til at holde på fugten i stedet for at holde fugten væk. Derudover benyttes ofte dobbelt så meget produkt ift. voksbaseret og belaster miljøet voldsomt.


Tectyls produkter er voksbaseret. Dette betyder, at beskyttelsen i stedet hærder og bliver siddende i min. 3 år og ofte længere. Fugten holdes ude og væk fra din bil. Tectyl giver automatisk 3 års garanti og gratis kontrol hvert 2. år. Ingen lugte i bilens kabine fra afgasning og fordampning samt ingen dryp på jord og fliser, idet produkt er hærdet.

Økonomien og holdbarheden er således min. 50% bedre med voksbaseret rustbeskyttelse.

 

Hvorfor lugter rustbeskyttelse?

Traditionelle produkter består af olier og opløsningsmidler. Dette betyder fordampning og afgasning og kan lugtes i kabinen.

Tectyls produkter er voksbaseret og dermed ingen olier eller opløsningsmidler, som kan afgive lugte i kabinen. Husk - Arbejdstilsynet har jo regler for arbejde med olier og opløsningsmidler

 

Hvorfor drypper rustbeskyttelse

Traditionelle produkter består af olier og opløsningsmidler. Dette betyder, at der ikke sker nogen hærdning - tværtimod. Disse vil i stedet langsomt, men sikkert løbe ned af bilens sider/bund og dryppe på fliser og jord. Du har sikkert bemærket disse løbere i bunden af døre på nogle biler.

Tectyls produkter er voksbaseret og hærder således op. Kan derfor ikke dryppe og efter behandling straks parkeres i indkørsel og lign. uden risiko for at ødelægge egne fliser.

 

Er rustbeskyttelse farligt

Ja – arbejdet er farligt og derfor også underlagt strenge regler for udførelse og Center. Reglerne er stort set de samme som ved autolakering. Medarbejderne skal bruge åndedrætsværn og produkterne opbevares korrekt for at undgå spild samt brandfare.

Miljøregler for rustbeskyttelse

Miljøreglerne for håndtering af rustbeskyttelse er strenge – og med rette. Dels overfor medarbejder og dels overfor selve miljøet. Rustbeskyttelse er i kategorien kemi og skal naturligvis håndteres iht gældende regler og med respekt. Medarbejderne skal benytte åndedrætsværn grundet aerosoler i luften og min. afstand til nærmeste beboelse skal være 100 m fra afkast fra skorsten. Specielt produkter der stadig er baseret på olie og opløsningsmidler er meget farlige. Tectyls produkter er voksbaseret og dermed ikke i samme farlige kategori, men reglerne er ens for alle. Tectyl Centrene er godkendte og vi støtter 100% op om reglerne og ser dem meget gerne endnu strammere for at sikre miljøet endnu bedre. Rustbeskyttelse der udføres udenfor et autoriseret og godkendt Center er således ulovligt og direkte farligt for medarbejder og miljøet.

 

Myndighed for rustbeskyttelse

Myndighed for rustbeskyttelse ligger 2 steder - kommunen mht. tilladelse og overholdelse af miljøreglerne samt hos Arbejdstilsynet ift. arbejdsmiljøet og medarbejderne. Alle Tectyl Centre er derudover underlagt Teknologisk Institut og alle vejledninger for korrekt håndtering af bil, medarbejder og miljøet. Teknologisk Institut udfører derfor kontrol og vejledning hos Tectyl. Som kunde kan du således også tilmelde din bil til kontrol efter udført arbejde – helt gratis.

 

Kan rustbeskyttelse betale sig

Både og … generelt ja. Det første du skal gøre dig klart er, hvor længe du vil beholde bilen. Er det mindre end 3 år, er behovet ikke så stort i første omgang, men næste køber af bilen skal være meget opmærksom på netop rustbeskyttelse. Ved videresalg er en korrekt rustbeskyttelse med foto og dokumentation et absolut plus og med til at minimere tab ved salg. Beholder du bilen i mere end 3 år vil en god rustbeskyttelse være det bedste. Sikrer værdien af din bil bedre, nedsætter vedligehold på bremserør mm. På sigt en bedre økonomi af din bil.

 

Hvad er Tectyl

Tectyl er verdens ældste og største producent af produkter til rustbeskyttelse. Tectyl hænger sammen med olieselskabet Valvoline og startede i 1935. Produkterne benyttes verden over på alle områder hvor metal indgår. Byggerier, broer, vindmøller, jernbaner, skibe, lastbiler og biler. Godkendt af militær og miljømyndigheder.

Som producent udvikles der konstant på løsninger til formål, miljøet og geografi, idet dette også har betydning for holdbarheden af beskyttelsen. Eks. er vor Miljøbehandling oprindelig udviklet til jernbaner og sidenhen finpudset til alm biler – alene dette fortæller om holdbarheden og bæredygtigheden ved Tectyl.